12 okt '12

De keuze van... Gwennan Dekens

5994
door GD
Dit seizoen kijk ik in GC de Zandloper het meest uit naar 25 jaar GC de Zandloper en 40 jaar Nederlandse Culturele Raad Wemmel op 27 en 28 oktober.

In de keuze geven programmatoren van de culturele centra in de Rand aan naar welke voorstelling uit het eigen centrum en een ander centrum in de Rand of Brussel ze dit seizoen uitkijken, alsook hun all-time favorite.  

Gwennan DEKENS (GC de Zandloper, Wemmel)

Dit seizoen kijk ik in GC de Zandloper het meest uit naar 25 jaar GC de Zandloper en 40 jaar Nederlandse Culturele Raad Wemmel op 27 en 28 oktober. Op zaterdag zorgen we voor een gevarieerd cultuurprogramma. We hebben verschillende jonge artiesten aangesproken die kleine voorstellingen brengen. Ik kijk vooral uit naar The Bony King of Nowhere (foto), met zijn zeemzoete dromerige popmuziek, en naar Billie Kawende, die steeds met veel podiumprésence overtuigt. Ik ga zeker ook naar Lukas De Man. Hij stond vorig jaar in de Zandloper met zijn eindwerk aan de kunsthumaniora in Brussel en ik viel echt achterover. Lukas is een ongelooflijke duizendpoot. 

Ik ben een theaterfan. Vorig seizoen zag ik het Hof van Eede met Waar het met de wereld naartoe gaat, daar gaan wij naartoe. Het is het collectief van de dochters van Peter Van den Eede. Zij brengen verfrissend, jong, meeslepend theater. Ik was de hele tijd mee op hun trip.

Een all-time favourite heb ik niet. Er is nog te veel te ontdekken. In het theater heb ik wel al veel goeds gezien van Braakland/Zhebilding. Ze hebben een heel eigen theatertaal, verweven met muziek en nieuwe technologie. Ze nemen je aan een overweldigende snelheid mee met zeer actuele thema’s. In Hebzucht bijvoorbeeld slagen ze erin om een wervelend en tegelijk overzichtelijk document te maken van deze tijd (de economische crisis) terwijl we er nog volop in staan. Heel bevreemdend.