01 mei '23

Feest in de ecologische tuin

1320
door Tina Deneyer
Tijdens het eerste weekend van juni kan je ter gelegenheid van de Open Tuindagen van Velt een heel aantal ecologische tuinen bezoeken. Ook Kris Flossie zet de poort van haar bloemenpluktuin Fest in Maleizen, een gehucht van Overijse, wagenwijd open.

‘Bij ons vind je een mix van een wild bos, een moestuin, serres en een uitgebreide pluktuin met bloemen’, vertelt Flossie. ‘Je kunt er komen luisteren naar ons verhaal, je eigen boeketje plukken of gewoon genieten en wat rondwandelen in de tuin. Er is ook een leuk zoekspel en het verhaal over de bijtjes voor de kinderen.’ Fest is op 3 en 4 juni open van 10 tot 17 uur. Om 11, 13 en 15 uur is er een rondleiding. Na de laatste rondleiding demonstreert Kris Flossie hoe je bloemen het best voorzaait in trays.

Momenteel loopt bij Fest ook een tentoonstelling met werken van de Belgische kunstenaar Peter Weidenbaum. ‘Hij liet zich voor een serie werken inspireren door onze serres en tuin. Met deze tentoonstelling willen we het dorp Maleizen op de culturele kaart zetten met een ode aan de vriendschap, de natuur en het licht.’ De expo is te bezoeken elke vrijdagavond, zaterdag en zondagnamiddag en dat tot en met 21 mei.

Meer info op www.myfest.be en www.velt.nu/ecotuindagen.