25 aug '23

Het tofste strand in de Rand

1441
door Geert Selleslach
Tot 1 september tovert het burgerinitiatief Viva1853 het centrum van Strombeek-Bever om tot het tofste strand van de Noordrand: Strombeach, een waardige afsluiter van de zomervakantie.

Strombeach is een gratis buurtevenement met verschillende activiteiten. Jong en ouder kunnen hun voeten in het zand steken, deelnemen aan een activiteit, genieten van de muziek, een nieuwe sport ontdekken, spelen op het strand, iets eten of drinken, mensen ontmoeten.

Strombeach is een ontmoetingsplek in de openbare ruimte waarbij verenigingen, het cultuurcentrum, buurtbewoners, vrijwilligers, … het programma mee vorm geven. Deze participatie creëert betrokkenheid en vooral veel enthousiasme.

Naast een ontmoetingsplek is het ook een creatie plek. Er is een circusnamiddag, een zomerafsluiter voor families met kinderen tot 12 jaar, muziekoptredens, een openluchtcinema.

Strombeach mikt op een breed publiek. Het strand is een laagdrempelig initiatief en toegankelijk voor iedereen. Op 1 september sluit Strombeach af met een muzikaal programma gericht op jongeren. Ze dineren aan de langste tafel en dansen een laatste keer op het strand met een stomende DJ-set van Brett Summers.

Info: www.strombeach.be