21 apr '17

Politieke malaise is totaal

2550
door Joris Herpol
De Franstalige partijen van de meerderheid in Kraainem staan elkaar naar het leven. De politieke impasse in Kraainem is totaal.

MR en Défi vragen burgemeester Dorothée Cardon de Lichtbuer (CDH) om een stap opzij te zetten, maar zij weigert. Cardon de Lichtbuer nam, zoals afgesproken bij de coalitievorming, de sjerp halfweg over van Véronique Caprasse (Défi).

Doordat Cardon de Lichtbuer als nieuwe burgemeester rechtstreeks uit de gemeenteraad komt, moeten de bevoegdheden worden herverdeeld, een zaak waarover maar geen akkoord wordt bereikt, zelfs niet na de oprichting van een werkgroep. MR en Défi verwijten de burgemeester ook slecht samen te werken met de administratie.

Tijdens de gemeenteraad van eind maart forceerden Défi en MR een stemming waarbij met één luttele stem aan de burgemeester gevraagd wordt om voor minstens vijf maanden opzij te gaan en de rust in Kraainem te laten weerkeren. Cardon de Lichtbuer kan niet gedwongen worden om dit te doen en zal dit, naar eigen zeggen, ook niet doen. Hoe het nu verder moet, weet niemand.

REAGEREN

Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels.