22 apr '17

Lukas de loser

3183
door Michaël Bellon
Met Lukas Lelie heeft GC De Warandepoort deze maand de winnaar van Humo’s Comedy Cup 2014 in de aanbieding.

De ex-student van het Rits is al een tijdje bezig in theaterzalen en op tv, en toerde de voorbije jaren in het voorprogramma van zijn collega Steven Mahieu. Sinds kort heeft hij met Ik doe mijn best ook een eigen avondvullende show klaar.

Ik doe mijn best klinkt niet erg ambitieus en wil dat misschien ook niet zijn. Lukas Lelie is namelijk eerder een jongeman van de droge en ironische grap, en de vertwijfelde blik in eigen boezem. Hij serveert dan ook geen lange, vergezochte absurde verhalen of striemende maatschappijkritiek, maar wel een onophoudelijke reeks jokes en oneliners waarmee hij zijn leven als zogezegde loser toch enige rechtvaardiging lijkt te willen geven.

In een televisiedecor van de jaren tachtig heeft Lelie het over zijn eetverslaving en zijn gebrek aan succes bij de meisjes, maar ook over Twix en Samson & Gert. In Tervuren krijgt hij het gezelschap van zijn maatje en collega  Sander VDV, een halvefinalist in de Comedy Cup van 2014, die meer de man is van de harde grap in de taboesfeer.


ZA • 22 APR • 20.30
Lukas Lelie. Ik doe mijn best
Tervuren, GC De Warandepoort, 02 766 53 47