01 feb '17

Minder baanvakken aan Reyers

2147
door Tina Deneyer
KRAAINEM - Het Brussels Gewest wil dit jaar het aantal rijstroken van de E40 Leuven-Brussel bij de toegang van de hoofdstad terugschroeven van zes naar vier of zelfs drie. Vanaf Kraainem zou de E40 dus versmallen. De reacties op deze plannen zijn gemengd.

Brussel droomt van een stadsboulevard met plaats voor fietsers en bussen. De reacties op deze plannen zijn gemengd. Werkgeversorganisatie VOKA zegt dat de verkeersellende alleen maar zal toenemen en Brussel minder aantrekkelijk zal worden als economisch centrum. De Fietsersbond is dan weer blij dat er eindelijk een langetermijnvisie is, maar vraagt eerst wel de volledige realisatie van het Gewestelijk Expresnet en de HST-route voor fietsers tussen Leuven en Brussel.

Volgens Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) zal de versmalling van de E40 geen negatief effect hebben op het verkeer. ‘Ook nu beschikt de E40 na de kruising met de grote ring maar over drie rijstroken. Dat worden er even zes maar voor de ingang van de tunnels zijn er dat opnieuw drie.’ Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil overleg tussen Vlaanderen en Brussel en een proefopstelling van de nieuwe verkeerssituatie. • td

REAGEREN

Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels.