26 mrt '15

Op stap

6569
door Herman Dierickx
Ga op stap, maar niet langs de geijkte, toeristische wegen. Dat was de opdracht die Herman Dierickx in april 2009 van RandKrant kreeg.

Ga op stap, maar niet langs de geijkte, toeristische wegen. Dat was de opdracht die Herman Dierickx in april 2009 van RandKrant kreeg.

Beschrijf wie en wat je tegenkomt, ontwijk de valkuilen. En Herman ging op stap. Langs… parken, bossen en natuurgebieden. In de Rand, de Groene Gordel, Brussel. Oost, west, noord, zuid. Elke maand doorkruist hij een stukje groen in de regio. En nu… zit RandKrant met een probleem, want Herman blijft maar stappen…

In het eerste artikel, in opstap van april 2009, schreef hij over de viskwekerij en het Schaveysbos in Linkebeek. Nu, onafgebroken 59 afleveringen verder, geeft dat een prachtig overzicht van het groen in de Rand.

Van bekende natuurgebieden als De Wolfsputten in Dilbeek of de Doode Bemde in Neerijse, langs bekende parken als het Waalborrepark in Asse, het Park van Tervuren of de Rozentuin Coloma in Sint-Pieters-Leeuw, tot verrassende en onverwachte plaatsjes als Park The Corporate Village in Zaventem-Diegem, de waterbekkens langs de Luchthavenlaan in Vilvoorde-Machelen of een stripverhalenroute in het groen van Meise; je leest het allemaal in opstap.

Wie weet trouwens waar het Twaalf Apostelenbos, het Kattemeuterbos of het Kriekenputdomein te vinden zijn? Duik in ons archief en ontdek!

Of bekijk hier (klik op de foto boven en daarna op het pijltje, rechts in elke foto) een greep uit de mooiste opstapshots van huisfotograaf Filip Claessens.