24 mei '17

Nieuwe oude geuze Vandervelden

2812
door Joris Herpol
Precies 135 jaar na de oprichting van Oud Beersel, brengt de brouwerij een opmerkelijke Oude Geuze uit. Die kreeg de naam Vandervelden, als hommage aan Henri Vandervelden die in 1882 de brouwerij oprichtte.

Oud Beersel is drie generaties van vader op zoon overgedragen. In 2002 ging de lambiekbrouwerij dicht. Gert Christiaens nam de brouwerij over. ‘Toen ik in 2003 in Estaminet Le Zageman in Brussel een Oude Geuze Oud Beersel bestelde, vertelde de baas me dat het zijn laatste flessen waren omdat de brouwerij dicht was’, vertelt Christiaens.

‘Ik heb dan met de toen 77-jarige brouwer contact opgenomen en die vertelde me dat zijn neef het nog 10 jaar verder heeft gezet. Ik was toen 25 jaar en besloot om Oud Beersel terug op te starten. Het is mijn missie om authentieke lambiekbieren te beschermen en heb veel respect voor de geschiedenis van de brouwerij.’

‘Speciaal voor de 135e verjaardag werd een Oude Geuze gestoken van éénjarige lambiek gerijpt op 30 jaar oude foeders uit Toscane en driejarige lambiek gerijpt op een oude foeder van Oud Beersel.’

De uitzonderlijke Oude Geuze met een uitgesproken toets van rode wijn rijpt op 37,5 cl flessen en is vanaf nu in beperkte hoeveelheid beschikbaar.

REAGEREN

Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels.