06 dec '17

Broeierig
en abstract

2071
door Nathalie Dirix
‘Die nacht wordt de zon hun ondergang.’ Het is een zin van Dimitri Verhulst. Nee, geen zin uit zijn nieuwste roman, wel eentje die hij tijdens de voorstelling Nightwatch van achter zijn microfoon met het publiek deelt.

In Nightwatch is Verhulst niet zozeer een schrijver, maar meer een performer die zich met een ‘ondergang’ door het leven baant. De voorstelling is een samenwerking tussen Trisha De Cuyper/Jan Lapeire (videasten), Dimitri Verhulst (schrijver) en Too Noisy Fish (pianotrio).

Het resultaat is verrassend. Twee films worden simultaan met elkaar geprojecteerd. In één film zie je twee meisjes in een chique, vervallen villa. In de andere film die parallel loopt, volg je een nachtwaker die zich in het centrum van een grote stad bevindt.

Op de achtergrond hoor je muziek die live gebracht wordt door Too Noisy Fish. Het is een combinatie van filmmuziek en hedendaags gecomponeerde muziek waarop Dimitri Verhulst al zingend vertelt. Met woorden die doorleefd zijn, probeert hij uitdrukking te geven aan de kern van ons ‘mens zijn’. Aan dat eeuwige verlangen om met de andere tot betekenisvolle connecties te komen en telkens opnieuw terug op zichzelf te vallen.


WO • 6 DEC • 20.30
NIGHTWATCH
Too Noisy Fish & Dimitri Verhulst
Grimbergen, CC Strombeek, 02 263 03 43