09 jun '15

Ondertussen in de Rand: So I'm happy

2894
door Steven uit Kraainem
Het zal de inwoners van Kraainem niet ontgaan zijn: de mooie initiatieven om onze diverse bevolking samen te brengen. Zo is er de rommelmarkt en ook de Dag van de Buren.

Het zal de inwoners van Kraainem niet ontgaan zijn: de mooie initiatieven om onze diverse bevolking samen te brengen.

Zo werd op 24 mei de Vinkenlaan en de Zwaluwenlaan afgesloten voor de vijfde rommelmarkt. In een zonovergoten straat stonden voor elk huis snuisterijen uitgestald, in de hoop ze aan de man te kunnen brengen.

Zoals het bij een echte rommelmarkt hoort, waren er reeds om 7 uur opkopers aanwezig, zij die quasi professioneel rommelmarkten afschuimen. De hele dag kon je er over de koppen lopen.

Nog zo’n mooie activiteit is de Dag van de Buren. Vrijdag 29 mei werd in verschillende straten alles in gereedheid gebracht voor een Spaans buffet, een barbecue, hapjetapjes,... Ik woon in de Jozef Van Hovestraat en ging een kijkje nemen aan het Spaans buffet ter hoogte van het Marktplein. En dat viel reuze mee.

Jammer genoeg beslisten de weergoden roet in het eten te strooien: regen, regen en nog eens regen. Dat kon een twintigtal doorzetters echter niet tegenhouden: een garage werd geopend, een tent gemonteerd. Zo kon iedereen min of meer droog verder genieten van een hapje en drankje en nog eens bijpraten met de buren, en kennis maken met nieuwe buren.

Het was een aangename boel. En opnieuw moesten we ontdekken dat we, ondanks onze verschillen in taal en afkomst, toch veel gemeen hebben. Prachtig toch? Ik vind dat er meer van dit soort activiteiten georganiseerd zouden moeten worden.

Het is leuk te zien hoe de inwoners van onze gemeente, ondanks de zeer verschillende achtergronden, toch kunnen samenleven in harmonie. En dat we zo samen kunnen werken aan een gemeente, waar de overeenkomsten het halen van de verschillen, tot een gemeente waar iedereen zich goed voelt.