07 jul '22

Strombeach wordt zandtastisch

2214
door Michael Bellon
Van 19 augustus tot 2 september wordt het gemeenteplein van Strombeek omgetoverd tot de Noordzee van de Noordrand. Buurtvereniging Viva 1853 organiseert dan samen met Cultuur Barbar en CC Strombeek de tweede editie van Strombeach.

Viva 1853 brengt buurtbewoners dichter bij elkaar met tal van activiteiten, waaronder hun zomerse voltreffer Strombeach. Gedurende twee weken is iedereen welkom om te ontspannen op het stadsstrand voor CC Strombeek. Het wordt een toegankelijke ontmoetingsplek in openlucht voor een dorp met veel inwoners die elkaar niet allemaal kennen en nood hebben aan openluchtrecreatie.

De handelaars zorgen voor eten en drinken, de vrijwillige buurtbewoners voor een helpende hand, en de lokale verenigingen worden uitgenodigd om activiteiten te organiseren (badminton, beachvolley, zumba). Op Strombeach kan je gewoon zonnen, lezen, spelen of praten, maar het cultuurcentrum zorgt op bepaalde dagen ook voor een programma om naar uit te kijken.

Zo komen op de openingsavond op 19 augustus om 20 uur De Jartellen spelen, een brassband met zes blazers, twee percussionisten en een zangeres die covers speelt van Tina Turner tot Daft Punk en van Studio 100 tot AC/DC. Op de avond van 24 augustus brengen Bram & Lennert hun oogst originele covers, waarna Kapitein Morgen zorgt voor Nederlandstalige rock. Op 28 augustus om 15 uur is het al straatcircus wat de klok slaat. TeaTime Company, Compagnie That’s It , en Duo Berling gaan aan de slag met stokken, autobanden en groentebakken.

Op de laatste zomervakantiedag (31 augustus) kunnen gezinnen met kinderen van 3 tot 12 jaar de hele namiddag terecht in speeldorp PleZand met gratis spelletjes en workshops om zandkastelen, knikkerbanen, papieren bloemen en zandschilderijen te maken; te vliegeren, te koken met modder, en dino’s op te graven.

Inschrijven voor Strombeach is niet nodig. Je kan wel meedoen aan een crowdfunding, want om het strand veilig aan te leggen, heeft Viva 1853 150 ton zand nodig. Het Grimburgerfonds verdubbelt je bijdrage zodat met elke euro die je bijdraagt 20 kilo zand kan worden aangekocht, aangelegd én opgeruimd.

19 AUG TOT 2 SEP
Strombeach
Grimbergen, CC Strombeek, 02 263 03 43