01 mei '18

Welzijnspunt en ruilwinkel  

2214
door Tina Deneyer
In het Huis van het Kind in Dilbeek huizen twee nieuwe initiatieven. Zo kun je er drie halve dagen per week terecht in het nieuwe welzijnspunt.

‘In ons welzijnspunt KiJo krijg je informatie over scholen, kinderopvang, opvoedingsondersteuning en kinderrechten. We bieden ook administratieve hulp en verwijzen indien nodig door naar de juiste diensten’, legt schepen van Welzijn en Jeugd Lies Vereecke (CD&V-DNA) uit. Elke donderdagnamiddag kun je voortaan ook kinderkledij tot maat 104 (4 jaar) ruilen in de kinderruilwinkel ‘de rUIL’. ‘In ruil voor de kledij die je binnenbrengt, krijg je jetons, die je dan weer kunt inruilen voor nieuwe kleren voor zoon of dochter.’ Wie nog kleren tot 4 jaar in goede staat heeft liggen en er zelf geen nieuwe nodig heeft, kan die ook doneren aan de kinderruilwinkel.

 Je vindt het welzijnspunt KiJo en kinderruilwinkel ‘de rUIL’ in het Huis van het Kind in de Heetveldlaan 10 in Dilbeek. KiJo is open elke maandag en woensdag van 9 tot 12 uur en donderdag van 14 tot 19 uur, de rUIL elke donderdag van 14 tot 18.30 uur.