03 jun '19

Word natuurgids

2791
door Ines Minten
De natuur zit vol verhalen. Zou jij die graag vertellen? Natuurgroepering Zonienwoud (NGZ) en Natuurpunt organiseren een opleiding tot natuurgids in GC de Bosuil in Jezus-Eik.

De cursus duurt een jaar (van september tot juni) en bevat zowel theorie, praktijk als een stage. Als natuurgids in spe ontdek je hoe dieren, planten en hele landschappen samenleven. Al snel krijg je meer oog voor wat er rondom je groeit, kruipt en rondloopt, en hoe het dat precies doet. Bovendien krijg je een stevige basis ecologie en natuurbeheer. Veel hotter kunnen de topics vandaag niet zijn… De natuur leer je niet kennen uit boeken en papier. Daarom trekken de cursisten geregeld met ervaren gidsen naar natuurgebieden in de buurt. Een verhaal vertel je uiteraard aan anderen. Daarom leer je ook hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en uiteenlopende groepen warm maakt voor de natuur.

Wat na de opleiding? Gespecialiseerde natuurgidsen vind je in alle takken van de natuurbehouds- en milieubeweging. Overheden en organisaties doen almaar vaker een beroep op hen. De opleiding is erkend als specialisatie binnen de gidsenopleiding van Toerisme Vlaanderen.

 Inschrijven kan via www.natuurpunt.be/agenda. Leden van Natuurpunt en NGZ krijgen korting.