06 jul '17

Pajottenland-Zennevallei:
lezen als een lichtgewicht

2552
door Joris Herpol
Wie tijdens de vakantie geen zin heeft om een hele stapel boeken mee te zeulen in zijn reiskoffer kan in de bibliotheken van het Pajottenland en Zennevallei e-readers uitlenen.

Op elke e-reader van de deelnemende bibliotheken staan minstens vijf recente titels uit verschillende genres: thrillers, romantiek, waargebeurde verhalen of Nederlandstalige literatuur. De e-readers worden regelmatig aangevuld, zodat er steeds iets nieuws te ontdekken valt. Een e-reader uitlenen, verloopt op dezelfde manier als het uitlenen van een boek.

Medewerker Joke Deknopper van de projectgroep e-boeken in de regio Pajottenland-Zennevallei: ‘Dankzij dit regioproject konden we meer dan 100 e-readers aankopen voor de verschillende bibliotheken in de regio. Zonder de samenwerking, de steun van de provincie Vlaams-Brabant en het samen aankopen, is dit niet haalbaar. Het is trouwens meteen een succes. De eerste week van juli was er in de bibliotheek van Beersel van de elf e-readers nog slechts één beschikbaar.’

Eenzelfde geluid uit de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw. Daar waren meer dan de helft van de e-readers uitgeleend. Ondertussen wordt het aantal titels uitgebreid. Je kan de e-readers vinden in de bibliotheken van Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.