24 nov '17

In het spoor van
The Boss

3018
door Michaël Bellon
In de knusse setting van theaterzaal Oud Gasthuis steekt een Dreamteam van Vlaamse artiesten Bruce Springsteens nummers in een nieuwe lederen jekker.

Bruce Springsteen is een van de grote helden van generaties muziekliefhebbers. Het valt niet mee om hem naar ons land te krijgen, en als hij dan toch komt, dan is dat in het Koning Boudewijnstadion of op de wei van Werchter en niet in de knusse setting van een theater, die veel van zijn nummers nochtans goed tot zijn recht doet komen.

Dat is de reden waarom Springsteen helemaal past in het rijtje van levende muzieklegendes die in de reeks Living Hero een eerbetoon krijgen van Belgische muzikanten. Tom Waits en Neil Young waren eerder al aan de beurt. Nu is het dus de man achter Born in the USA en Born to run wiens nummers in een nieuwe lederen jekker worden gestoken.

Daarvoor is wel een dreamteam van Vlaamse artiesten nodig. Vocalisten van dienst zijn Klaas Delrue (Yevgueni), Hannelore Bedert, Jan De Campenaere (Venus In Flames) en Senne Guns (Admiral Freebee). Zij worden begeleid door topmuzikanten Thomas Vanelslander (Helsinki), Jasper Hautekiet (Bony King/The Rythm Junks), Laurens Billiet (Zimmerman), Dirk Naessens (Urban Trad) en Koen Garriau (Lenny en de Wespen en Kadril).

VR • 24 NOV • 20.30
LIVING HERO: BRUCE SPRINGSTEEN
Asse, Oud Gasthuis, 02 456 01 60