31 jan '19

Het beest in jou

5497
door Nathalie dirix
Tom Van Dyck. Een naam die je waarschijnlijk spontaan linkt aan het personage Alain Van Dam van de serie Het Eiland. De hinnikende lach van Alain was inderdaad een lach om niet te vergeten.

Tom Van Dyck is niet alleen acteur, hij runt, samen met zijn echtgenote en actrice Alice Reys, het productiehuis Toespijs. Samen schrijven ze scenario’s voor film en tv en maken ze theaterproducties waarin ze zelf regisseren en/of acteren. Zoals in hun nieuwste theaterproductie Het beest in u. In deze theatermonoloog probeert Van Dyck in zijn rol van Transhumaan Mentor ons als mens wat wijzer te maken en ons inzichten mee te geven waarmee we een gelukkiger en succesvoller leven kunnen leiden. En hij doet dat door ons aandachtig naar de leef-, denk- en doepatronen van dieren te doen kijken. 

Zelf heeft hij als Transhumaan Mentor heel wat onderzoek naar de leefpatronen van dieren gedaan. Twintig jaar observeerde hij dieren in de meest uiteenlopende situaties. Zijn bevindingen onthullen alvast dat we veel dichter bij de dieren staan dan we willen toegeven. We kunnen dit ontkennen of we kunnen ervan leren. Met Van Dyck leer je het beest in jou beter begrijpen. En was het niet Socrates die zei dat zelfkennis het begin van alle wijsheid is? 

DO • 31 JAN • 20.15
Het beest in u
Tom Van Dyck
Alsemberg, CC de Meent, 02 359 16 00