01 mrt '19

Speciale bloemen

2488
door Nathalie Dirix
Zelf is hij een groot bewonderaar van de mysterieuze zwart-witfoto’s van Dirk Braeckman. Niet toevallig. De bevreemdende sfeer die je in Braeckmans foto’s voelt, tref je ook in de werken Guido Van den Troost aan.

Ook al kan je de onderwerpen die Van den Troost fotografeert niet vergelijken met die van Braeckman, beide kunstenaars slagen erin om met hun foto’s een apart gevoel op te roepen. De collectie foto’s waarmee Van den Troost in maart tentoonstelt, heet Bloem. Verwacht geen serie kleurrijke bloemenruikers die je aan de lente doen denken, wel beelden van allerlei soorten bloemen tegen ongewone achtergronden. Zoals kleurrijke bloemblaadjes tegen een achtergrond van diepgevroren ijs. Een verrassende combinatie die vragen oproept en je uitnodigt om met een nieuwe blik te kijken. Voor deze reeks fotografeerde Van den Troost elke dag allerlei bloemen en planten. Dat klinkt misschien niet meteen als een spannend onderwerp, het visueel effect dat hij bereikt, is dat des te meer. Bloem is dan ook een expo die veel verder gaat dan het tonen van bloemen. Het is een tentoonstelling die je blik op bloemen en fotografie verruimt. 

13 TOT 29 MAART
Guido Van den Troost
Wemmel, GC de Zandloper, 02 460 73 24 

Op zondag 19 maart vinden er twee begeleide rondgangen met Guide Van den Troost plaats in GC de Zandloper. Vooraf inschrijven via guido.vandentroost@pandora.be.