10 dec '19

Van verwarring
tot verwondering

2663
door Nathalie Dirix
We leven in een tijd waarin heel wat zekerheden in vraag worden gesteld. Dat kan tot verwarring, maar ook tot verwondering leiden. Wat het in ieder geval doet, is ons aanzetten om met een nieuwe blik naar de wereld van vandaag te kijken.

De lezing Wat is humanisme vandaag? bij deBuren nodigt je uit om het humanisme met een hedendaagse bril te bekijken. Sachli Gholamalizad (actrice en theatermaaktster) zet daarbij de toon door haar worstelingen met het humanisme in alle openheid met het publiek te delen. Een panel samengesteld uit mensen van verschillende religieuze stromingen luistert naar wat ze te vertellen heeft en gaat met haar, onder leiding van Nadia Fadil (KU Leuven), in gesprek.

Het belooft een verrassende avond te worden waarin er geen plaats is voor heilige huisjes, maar wel voor het uitwisselen van gedachten die ons helpen om dichter bij de geest van het hedendaagse humanisme te komen. Professor Anya Topolski (Radboud Universiteit Nijmegen), auteur Paul Van der Velde (de oude Boeddha in een Nieuwe Wereld), Marieke Reijalt (Goede Bijstand, Begijnhofkerkparochie Brussel), professor Marc Van den Bossche (VUB) en auteur Aya Sabi (Verkruimeld Land) denken een hele avond mee.

DI · 10 DEC · 19.30
Wat is humanisme vandaag?
panelgesprek
Brussel, deBuren, www.deburen.eu