01 sep '23

Copains du Vélo rijden Merckx achterna

876
door Tina Deneyer
Zeven vrienden uit de Vlaamse Rand hebben onlangs de Vuelta van 1973 gereden, exact 50 jaar nadat Eddy Merckx die Ronde van Spanje won.

‘3.200 km in 17 dagen door dat prachtige land, het was een onvergetelijke ervaring’, blikt Marc Boets van de Copains du Vélo terug. ‘De etappes moesten we hier en daar wat aanpassen omdat sommige wegen intussen snelwegen zijn geworden. Maar alles is perfect volgens plan verlopen, het weer zat mee en we zijn alle zeven samen over de finish gekomen.’ Met hun fietsavontuur zamelden de zeven vrienden geld in voor de strijd tegen DFNA9. ‘Mijn vrouw en zoon lijden aan die vrij onbekende erfelijke ziekte die het gehoor en het evenwicht aantast’, vertelt Boets. ‘De organisatie De negende van zamelt geld in voor het onderzoek naar de aandoening en dat willen we steunen. We hebben intussen al zo’n 15.000 euro opgehaald, maar er mag natuurlijk nog altijd bij.’

Info: Het verslag van de Vuelta door de Copains du Vélo kan je lezen op www.copainsduvelo.be. Daar vind je ook alle informatie over hoe je de organisatie kan steunen.