05 mei '17

Burn-out voor beginners

3390
door Nathalie Dirix
Een ingenieur die zijn carrière inruilt voor een loopbaan als comedian, dat is Arnout Van den Bossche. Hij is ook de man die in 2009 de Humo’s Comedy Cup won. Sindsdien ging het alleen maar bergopwaarts voor deze humorist.

Vijf jaar liet hij in België en Nederland zalen vollopen met zijn show De relatiefluisteraar. Tot het vele toeren zijn tol eiste en hij plots vaststelde dat wat hij jarenlang in zijn werkomgeving in bedrijven had zien gebeuren, hem nu zelf overkwam. Hij stond op de rand van een burn-out. Deze ervaring heeft hem doen stilstaan bij zichzelf en het thema werken en opgebrand geraken. Na veel reflectie besloot hij er een theatershow over te maken. Het werd een stuk waarin het toegelaten is om met het fenomeen burn-out te lachen.

Typisch aan de optredens van Van den Bossche is dat hij erin slaagt om de absurditeit van bepaalde situaties op een manier te brengen die uit het leven gegrepen is. De PowerPointpresentatie, de flipover, de grafieken waarmee bedrijven alles proberen te verklaren, ze maken allemaal deel uit van het decor van zijn sketches en maken de situaties pijnlijk herkenbaar. Van den Bossche houdt je een spiegel voor, waardoor je gaat beseffen dat speelsheid en lichtheid de beste remedie vormen tegen een burn-out.


VR • 5 MEI • 20.00
Burn-out voor beginners
Arnout Van Den Bossche
Meise, GC De Muze van Meise, 02 892 24 40