01 sep '22

Patisserie op maat

2625
door Joris Herpol
Burgerlijk ingenieur Joséphine Theunissen (26) uit Dworp werd door Thierry Demol aangeduid om de ketting voort te zetten. Theunissen woont graag in de groene Rand, dichtbij Brussel.

Joséphine Theunissen groeide op in Dworp, waar ze vandaag nog bij haar ouders woont. ‘Ik ging hier naar de gemeenteschool en daarna naar Maria Boodschap in Brussel. Nadien studeerde ik voor burgerlijk ingenieur aan de VUB-ULB met specialisatie elektromechanica. Ik vond een job als proces-ontwikkelingsingenieur in Wieze. Ik woon heel graag in Dworp. De natuur en de nabijheid van Brussel spreken me aan. Heel wat vrienden van tijdens mijn studentenperiode wonen in Brussel, al verhuizen er velen van hen stilaan richting de Rand. Ik woon er op één kilometer van Zevenbronnen, een mooie locatie om te wandelen. Naast wandelen ga ik ook crossfitten in Ruisbroek. Dat doe ik vier tot vijf keer per week. Veel tijd voor andere hobby’s blijft er niet meer over. Maar het voelt goed zo.’

File vermijden Momenteel woont Theunissen nog bij haar ouders, maar daar komt binnenkort verandering in. ‘Mijn vriend is afkomstig uit Vilvoorde. We hebben samen een huis gekocht in Zellik en verhuizen eind dit jaar. Eigenlijk hadden we ons oog laten vallen op Relegem, maar het werd dus Zellik, vlakbij Relegem. We kozen voor die locatie omdat het ongeveer in het midden ligt tussen Dworp en Vilvoorde. Ik rij voor mijn job van Dworp naar Wieze, mijn vriend werkt in Doel.

Als we in Zellik wonen, dan vermijden we het drukste deel van de Ring. We kunnen in Wemmel het ambetantste stuk van de Ring, met de zwaarste filedruk, bypassen. Zo laten we de file meestal achter ons. Ik ken Zellik nog niet echt, maar dat komt wel. De Groene Rand ligt vlakbij.’

Jungle

‘Patisserie maken, is mijn grootste hobby’, vertelt Theunissen. ‘Sinds kleins af aan ben ik gepassioneerd door patisserie. In 2020 heb ik de stap gezet om mijn eigen patisserie op te starten in bijberoep. Bakken én proeven doe ik al sinds zolang ik me kan herinneren. Door veel te experimenteren, ontdekte ik mijn creativiteit en evolueerde ik van simpelweg bakken tot ware kunstwerkjes.’

‘Het liefst van al spendeer ik tijd aan gepersonaliseerde bestellingen of met het uitproberen van nieuwe recepten. Als ik thuis kom, begin ik meteen aan de bestellingen. Ik maak gepersonaliseerde taarten, cupcakes, brownies, koekjes, huwelijkstaarten, desserttafels, enz. Ik werk vaak met thema’s. Zo maakte ik onlangs voor een verjaardag taarten in het thema jungle, met allerlei figuurtjes. Mijn klanten mogen kiezen. Het is eigenlijk gebak op maat. Met patisserie kan ik echt mijn zinnen verzetten.’