07 jun '18

Jazz
van de bovenste plank

2437
door Michaël Bellon
CC de Meent in Alsemberg neemt afscheid van het cultuurseizoen met een stevig gestoffeerde jazzavond. Voor deze double bill zijn een Nederlands trio en een Belgisch duo uitgenodigd. Zij vertegenwoordigen het beste en het spannendste van een jonge generatie jazzmuzikanten.

Altsaxofonist en basklarinettist Joris Roelofs (1984) is een Amsterdammer die een tijd in de VS woonde en nog regelmatig de grote plas oversteekt. Hij won verschillende prijzen, mag zich één van de geliefde gastmuzikanten noemen van de Amerikaanse jazzpianist Brad Mehldau en speelde samen met wereldsterren als Christina Branco, Han Bennink, James Carter, en het Vanguard Jazz Orchestra. Roelofs vormt in Alsemberg een onconventioneel trio met zijn stadsgenoot, de energieke gitarist Reinier Baas (The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble, Bright Noise) en Onno Govaert op drum.

Daarna is het aan België met tenorsaxofonist Steven Delannoye en zijn Brusselse maatje van Italiaanse afkomst Nicola Andrioli aan de piano. De reputatie van Delannoye en Andrioli gaat het nog altijd in stijgende lijn. Delannoye speelde met Frank Vaganée in de groep Collapse, maakt deel uit van DelVitaGroup en zijn eigen New York Trio. Andrioli speelde met Toots, Archie Shepp, Manolo Cabras Quartet en is nog altijd Philip Catherines geprefereerde pianist. De twee maakten zopas hun tweede album Salon d’Harmonie en serveren intimistische en geraffineerde stukken. 

DO • 7 JUN • 20.15
Roelofs, Baas & Govaert/Delannoye & Andrioli
Double Bill
Alsemberg, CC de Meent, 02 359 16 00