01 feb '18

Totaal nieuwe dorpskern

1329
door Tina Deneyer
De dorpskern van Wezembeek-Oppem ondergaat de komende jaren een complete make-over. ‘Het gemeentehuis, de bibliotheek en de gemeentelijke basisschool De Letterbijter zijn compleet verouderd’, zegt burgemeester Frédéric Petit (MR).

‘Er komen drie nieuwe gebouwen in de plaats, alleen het historische deel van het gemeentehuis blijft staan. Daar kan op termijn een horecazaak komen.’ Alle gemeentelijke diensten krijgen een plek in het Nieuw Administratief Centrum, waarvan de bouw eind dit jaar moet starten. Tijdens de werken verhuizen ze naar de wijk Ban-Eik.

‘Achter de nieuwe gebouwen komt een openbaar park met wandelpaden. Het park zal verbonden worden met een nieuwe publieke tuin achter de Jozef De Keyserstraat. Rond de groene ruimtes komen ook zes nieuwe woongebouwen, om een antwoord te bieden op de vraag naar extra woningen in onze gemeente.’

In de loop van 2020 moeten het nieuw administratief centrum, de bibliotheek en de school klaar zijn. De volledige metamorfose van de dorpskern van Wezembeek-Oppem zou begin 2023 een feit moeten zijn.