11 sep '18

Stilte… of tsjaka!

3051
door Nathalie Dirix
Het klinkt als een film die je tot rust brengt. Die je even je drukke leven van elke dag doet vergeten en je meevoert naar een plek waar de rust over je neerdaalt en je tot jezelf komt. Vergis je echter niet, A Quiet Place is een pure horrorfilm waar je in spanning met de hoofdpersonages meeleeft.

Het verhaal speelt zich af in het gezin van Evelyn en Lee Abbott die samen met hun drie kinderen een vredig leven leiden. Alles lijkt in perfecte harmonie tot een buitenaardse diersoort op aarde neerstrijkt en hun leven ondersteboven haalt. Snel blijkt dat het geen lieverdjes zijn, maar levensgevaarlijke monsters die niet kunnen zien maar wel heel gevoelig zijn voor geluid. Wie in hun aanwezigheid geluid maakt, gaat eraan.

Voor de familie Abbott zit er maar één ding op. Willen ze niet ten prooi van die gruwelijke, buitenaardse wezens vallen, dan zullen ze voortaan geen enkel geluid mogen maken. Een knap neveneffect van de plot is dat deze film de bioscoopzaal tot een muisstille plek omtovert. Je leeft zodanig mee dat je zelf geen geluid durft te maken. Naast een hoge dosis spanning levert deze film een mooi verhaal. Het verhaal van twee ouders die alles inzetten om hun kinderen van de monsters, zeg maar de gevaren van het leven, te sparen. Herkenbaar, niet? Precies daarom sleept het verhaal je mee en wordt de filmervaring des te intenser. 

DI • 11 SEP • 20.30
A quiet place
Dilbeek, CC Westrand, 02 466 20 30