01 mrt '17

Onbegrensde ruimtelijkheid

5407
door Nathalie Dirix
Luc Peire (1916-1994) was een veelzijdig kunstenaar. Hij is nooit opgehouden met zijn grenzen te verleggen en ging steeds verder in het stileren van de menselijke figuur en het creëren van een gevoel van onbegrensde ruimtelijkheid. Tot 14 mei te bewonderen in het FeliXart Museum in Drogenbos.

Het is boeiend om te zien hoe Luc Peire de pure essentie alsmaar meer visualiseert. Hij is vooral bekend als een meester van het abstract verticalisme. In zijn schilderijen bewegen menselijke figuren als rijzige, verticale lijnen in strakke ruimtes. De combinatie van het verticale lijnenspel en de geometrische vormen zorgen voor sterke beelden die een gevoel van onbegrensde ruimtelijkheid overbrengen.

In zijn zoektocht naar de ultieme oneindige ruimte ging Peire de uitdaging aan om schilderkunst met andere kunstvormen te versmelten. Zo kwam hij  – in samenwerking met architecten en stedenbouwkundigen – tot fascinerende driedimensionale creaties. Een interessante mix van de werken van deze grensverleggende kunstenaar kan je tot 14 mei in het FeliXart Museum in Drogenbos gaan bekijken.
 

TOT 14 MEI
Luc Peire. Ruimte
Drogenbos, FeliXart museum, 02 377 57 22