01 mei '18

Meer dan suikerwaarden

824
door Tina Deneyer
Diabetes is een ziekte die meer inhoudt dan alleen maar abnormale suikerwaarden. Omdat nog te weinig patiënten zich daarvan bewust zijn, organiseert de Halse diabeteswerkgroep op 17 mei in Buizingen een infosessie over ‘Inzicht in de vele facetten van diabetes’.

‘Onze bedoeling is niet om mensen bang te maken, maar wel te informeren over de gevolgen die de ziekte op langere termijn kan hebben op je gezondheid’, legt Kim Vaes van de diabeteswerkgroep uit. ‘Diabetes kan bijvoorbeeld leiden tot nierproblemen, slechte doorbloeding of oogproblemen.’ In de loop van de maand juni organiseert de diabeteswerkgroep ook een aantal ‘ winkeloefeningen’. Samen met een diëtiste trekken diabetespatienten naar de supermarkt om te leren waar ze moeten op letten wanneer ze voedingswaren kopen.

  De sessie ‘Inzicht in de vele facetten van diabetes’ vindt plaats op 17 mei in het Medisch Huis, Alsembergsesteenweg 89 in Buizingen (Halle). Meer info over deze en andere activiteiten vind je op www.diabeteswerkgroep.be