17 dec '18

Publiek aan zet

2377
door Michaël Bellon
Vier dagen, vier voorstellingen, twee huizen, één publiek. Met het Publik Festival programmeren CC Strombeek en Westrand samen voorstellingen die door het publiek op een andere manier worden beleefd dan gewone voorstellingen.

Voor een keertje zitten de toeschouwers dus niet stil op een rijtje in het donker, maar maken ze deel uit van de creatie. Wat (niet) weg is van Fien Leysen is een even opmerkelijke als ontroerende multimediale voorstelling over gemis die telkens door zeven toeschouwers kan worden gezien in een intieme setting. 

Huis van Inne Goris is een levensgrote, maar knusse installatie waar de bezoekers in rondlopen terwijl ze op de koptelefoon naar een verhaal luisteren dat ofwel vanuit het standpunt van de moeder ofwel vanuit het standpunt van het kind wordt verteld. Met Go Figure Out Yourself maakte choreograaf Wim Vandekeybus een soort happening, waarin de grens vervaagt tussen de vijf dansers en de toeschouwers die door hen op sleeptouw worden genomen op een bewogen reis. En Solidariteit van Maelstrom is een voorstelling met tekst, beeld en muziek die zijn eigen onderwerp in de praktijk brengt. Ze komt tot stand door de solidariteit tussen makers en het publiek, dat vooraf antwoorden geeft op vragen waar de vier makers mee aan de slag gaan.

17 TOT 20 JAN
Publik Festival
Dilbeek, CC Westrand, 02 466 20 30