05 mei '17

Fake news for kids

3085
door Michaël Bellon
Onder het motto ’in elke leugen zit een waarheid’ overtuigt De Liegenaar je om levenslessen niet enkel uit de realiteit te halen. Een beeldende vertelvoorstelling met pompende beats.

Tuning People is nog maar een jong jeugdtheatergezelschap, maar wordt al terecht op handen gedragen door het publiek. Hun vorige productie Bonte Nacht, waarin duchtig met verf en absurdisme werd gemorst, was een uiterst geestige en bevrijdende ode aan het Belgische surrealisme. En ook in De Liegenaar zoekt Tuning People de grenzen van het voorstelbare op.

In deze beeldende en muzikale vertelvoorstelling vertolkt Jef Van Gestel een excentrieke maar charismatische volksmenner, die het jonge publiek moeiteloos inpakt met interactief entertainment, pompende beats en straffe verhalen. Mist spuiten doet hij ook: de verhalen die hij vertelt beginnen gewoontjes, maar worden op den duur wel erg ongeloofwaardig.

Houdt die liegenaar ons voor de gek? Of probeert de gekke predikant met zijn slaafse assistent (Peter Vandemeulebroecke) ons duidelijk te maken dat er in de leugen een grond van waarachtigheid kan zitten?


VR • 5 MEI • 19.30
DE LIEGENAAR (+8J)
Tuning People
Dilbeek, CC Westrand, 02 466 20 30, tickets