01 feb '18

Eerst aanpassen, jij

3821
door Michaël Bellon
In 2004 dook Youssef El Mousaoui, een jongen uit Merksem, op eigen kracht en met een beetje hulp van Nigel Williams, de stand-up comedy in. Het succes volgde meteen.

El Mousaoui was een van de eerste comedians die in Vlaanderen ook een gekleurd publiek in de zalen kreeg. Niet lang daarna braken voor de eerste Vlaamse cabaretier met Marokkaanse voorouders andere tijden aan. Van wat er precies gebeurde, krijg je wel een idee wanneer je gaat kijken naar zijn recente zaalshow Helemaal Alleen. Die is niet helemaal alleen om mee te lachen.

In een persoonlijk verhaal vertelt El Mousaoui openhartig over de tien magere jaren na het eerste succes, die hem duidelijk maakten hoe het met een mens soms behoorlijk snel mis kan lopen, en hoe een mens dan ook snel helemaal alleen komt te staan. Een verhaal over armoede, eenzaamheid en depressie dat genoeg tragedie omvat om ook komedie te garanderen. El Mousaoui wilde ooit de nieuwe Geert Hoste worden, maar met zijn gedurfde galgenhumor en (zelf) kritiek heeft hij de stap gezet van stand-up naar cabaret.

 

HELEMAAL ALLEEN
Youssef El Mousaoui
VR • 2 FEB • 20.30
Overijse, CC Den Blank, 02 687 59 59
DO • 8 FEB • 20.30
Vilvoorde, GC Het Bolwerk, 02 255 46 90