05 apr '17

Dank je voor de muziek

3351
door Michaël Bellon
Net voor het echt goed weer wordt en we weer buiten kunnen spelen, mogen we nog één keer de filmzaal in voor een prent die zijn populariteit bewezen heeft. Of vooruit dan, twee keer. Want zowel in Vilvoorde als in Wezembeek-Oppem staan kleurrijke en muzikale animatiefilms op het programma.

In Trolls zijn de kleine, vrolijke, dansende en zingende Trollen, een kleurrijke versie van de Smurfen, verwikkeld in een generaties overschrijdend conflict met de wreedaardige, chagrijnige, grijze Bergen. Tot de liefde (voor muziek) de tegenstellingen overwint, en de volkjes in harmonie doet samenleven.

Bezorgde Justin Timberlake de film Trolls een muzikale monsterhit met Can’t stop the feeling dan is de recente musical Sing, met niet minder dan zestig bekende liedjes, nog veel muzikaler. Deze film gaat over de koala Buster, die samen met zijn vriend het schaap Eddie een zangwedstrijd opzet om zijn met faillissement bedreigde theater te redden.

Omdat bij de promotie van het evenement per ongeluk een aantal nullen aan het bedrag van het prijzengeld werden toegevoegd, heeft de organisatie heel wat problemen, maar ook een hoop excuses om een hele dierentuin aan grappige beesten aanstekelijke hits te laten zingen, van Frank Sinatra’s My Way tot Leonard Cohens Hallelujah.


Trolls - familiefilm
WO • 5 APR • 15.00
Vilvoorde, CC Het Bolwerk, 02 255 46 90
WO • 12 APR • 15.00
Wezembeek-Oppem, GC de Kam, 02 731 43 31


WO • 12 APR • 15.00
Sing (+6j) - familiefilm
Vilvoorde, CC Het Bolwerk, 02 255 46 90