02 mei '17

Hier speelt men Nederlands

3470
door Michaël Bellon
Lennaert Maes en de Russische broers Bonski maken al jaren muzikale producties voor studenten Nederlands. Ook tijdens De Bonski's gaan voor goud zal er opnieuw meegezongen, geklapt en gedanst worden, en dat alles gekruid met een goede portie humor.

Lennaert Maes ken je waarschijnlijk van zijn band Lenny & De Wespen, die trouwens pas het nieuwe album Zin uit heeft. Diezelfde Maes is ook de sterkhouder van het wat aparte muziekcombo Lennaert & de Bonski’s. Zij leggen zich toe op liedjes die anderstaligen op een aangename manier met het Nederlands in aanraking brengt.

Met Spreek het uit (2011), De Bonski’s kennen hun wereld (2013) en De Bonski’s gaan voor goud (2015) produceerde de groep, samen met vzw ‘de Rand’ en de Taalunie, drie cd’s die cursisten NT2 (Nederlands als tweede taal) op een subtiele manier de eigenaardigheden en finesses van onze taal bijbrengt.

De laatste cd is zeer humoristisch en levendig, en leent zich uitstekend voor een even dansbaar, meezingbaar als leerrijk concert. Bij de voorstelling Lennaert & de Bonski’s gaan voor goud hoort ook een educatief stripverhaal met taalspelletjes, lees- en woordenschatoefeningen. Nooit eerder waren de onvoltooid verleden tijd en de gebiedende wijs zo eenvoudig te behappen.
 

LENNAERT & DE BONSKI'S GAAN VOOR GOUD
DI • 2 MEI • 20.30
Asse, Oud Gasthuis, 02 456 01 60, tickets
DI • 9 MEI • 20.00
Vilvoorde, CC Het Bolwerk, 02 255 46 90, tickets