06 jul '17

Hoeilaart zoekt:
vriendelijk gezicht (m/v/x)

3168
door Joris Herpol
Het Bosmuseum in Groenendaal zoekt vrijwilligers om het bezoekersonthaal te bemannen. Lize Paesen van het Bosmuseum: ‘We zijn op zoek naar vriendelijke gezichten om de bezoekers wegwijs maken in het museum en de omgeving van het Zoniënwoud’.

Paesen: ‘We vragen hen ook om een klein aanbod aan zoekkaarten en informatie over het Zoniënwoud te verkopen. De vrijwilligers kunnen zelf bepalen wanneer ze willen komen helpen. Voor hun werk krijgen ze een vrijwilligersvergoeding.’

Het Bosmuseum Groenendaal ligt in het hart van het Zoniënwoud, vlakbij het station van Groenendaal. Het is ondergebracht in een gezellige, oude vierkantshoeve. Bezoekers kunnen er zich laten rondleiden en maken kennis met de principes van het bosbeheer. In de Spaanse zaal krijg je een overzicht van de geschiedenis van het Zoniënwoud en zijn talrijke abdijen.

Door zijn unieke ligging is het bosmuseum ook een ideale uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten. Er worden ook educatieve activiteiten georganiseerd. Het museum werd opgericht op initiatief van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en wordt beheerd door de vzw Centrum voor natuur- en milieueducatie.


infoKandidaat-vrijwilligers kunnen contact opnemen met lize.paesen@cvn.natuurpunt.be.