07 jul '17

En dan…
tijd voor bloemen

2915
door Nathalie Dirix
Gecarameliseerde begioniablaadjes, taboulé van lavendel afgewerkt met een viooltje? Je proeft het tijdens tijdens de Flowernights, de culinaire nocturnes van Flowertime, van 11 tot 15 augustus in het Brusselse stadhuis.

Van 11 tot 15 augustus is het tijd voor de tweejaarlijkse hoogmis van de bloemsierkunst. Tijdens die periode verandert het stadhuis van Brussel in een bloemenkunstwerk. De ruimten die tijdens het jaar als gang, vergaderzaal of kantoorruimten dienen, worden versierd met kunstzinnige bloemencreaties die van het stadhuis een kleurrijk festijn voor het oog maken.

Dit jaar zijn er ook de Flower Nights. Tijdens deze nocturnes kan je genieten van culinaire hoogstandjes van de Belgische meesterkok Claude Pohlig. Hij is de man die weet hoe je begoniablaadjes kan karameliseren en die van rozenblaadjes een lekkere ijsmousse kan maken.

Naar goede gewoonte zullen er in het stadhuis klassieke concerten gegeven worden door het Conservatorium van Brussel. Want Flowertime wil meer zijn dan een streling voor het oog en een verfrissende ervaring voor de smaakpapillen.

11 TOT 15 AUG
Flowertime
Brussel, stadhuis & grote markt
meer info

REAGEREN

Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels.