02 nov '17

De handen in elkaar

2404
door Michaël Bellon
In As long as we leggen twee acrobaten hun lot letterlijk in elkaars handen. Acroporté of hand-op-hand-acrobatie heet de discipline, die steunt op kracht, evenwicht, vertrouwen en intense samenwerking.

De twee artiesten die in deze voorstelling op de kleine ruimte opereren, willen de kwetsbaarheid achter de virtuositeit niet verbergen. Ze tonen ook de eindeloze herhalingen, mislukkingen en frustraties die voorafgaan aan de perfecte routine, die prompt weer kan omslaan in sleur. Zo gaat As long as we ook onrechtstreeks over menselijke relaties.

De circusartiesten hebben niets in de handen en niets in de zakken, maar het gestripte decor – waar het publiek heel dicht op zit – staat vol met honderd witte koffiekopjes. Het zou goed kunnen dat daar scherven van komen, maar je kan nu eenmaal geen spannende voorstelling brouwen zonder kopjes te breken.

There There is een nieuwe naam in de wereld van het hedendaagse circus, maar het Leuvense duo Hanna Mampuys en Toon Van Gramberen maakte eerder ook al deel uit van het circuscollectief Deux Sans Trois.


DO • 2 NOV • 20.15
AS LONG AS WE (+12j)
There There Company
Alsemberg, CC de Meent, 02 359 16 00