16 feb '20

Plastiek Bertrand
den tweede 

3373
door Michaël Bellon
Nee, deze splinternieuwe recyclagevoorstelling heeft niets te maken met de Plastic Bertrand van ‘oewoe-oewoe ça plane pour moi’. Deze PlastiekBertrand is echt van plastiek, maar wil dat niet zijn.

Plastiek en wegwerpvoorwerpen hebben nu eenmaal geen goede naam meer. Toch valt er misschien nog iets aan te vangen met de rommel die PlastiekBertrand achter zich aansleept. In sommige voorwerpen zit misschien nog wat poëzie of zelfs nieuw leven in een andere functie.

Het mooie aan dit stuk is dat de kostuumontwerpsters er dit keer aan de basis van liggen. Leentje Kerremans en Valerie Le Roy werkten eerder al voor onder meer Theater Antigone, Bronks, Kopergietery, Studio Orka, Froefroe en Het Paleis. Ze kwamen elkaar ooit tegen op de set, besloten daarna samen een atelier te huren en van het een kwam het ander. Beiden hebben een zwak voor de schoonheid en de humor van alledaagse dingen en afdankertjes. Voor deze voorstelling vissen ze samen met de jonge theatermakers Michiel Soete, Demey Gallagher en muzikant Janko Beckers in een plasticsoep van prullen op zoek naar vermommingen, figuren en visuele vondsten. Stef De Paepe van beeldsmederij De Maan en Johan De Smet van Kopergietery coachen.

ZO · 16 FEB · 15.00
PlastiekBertrand (+4j)
Kopergietery, KGBE & Beeldsmederij De Maan
Vilvoorde, CC Het Bolwerk, 02 255 46 90