06 mei '21

Een greep uit recente lezersreacties

262
door
RandKrant krijgt geregeld gevarieerde reacties van de lezers. Hieronder kan je er een aantal lezen.

Als bewoner van de Rand (Kraainem) lees ik zeer graag RandKrant en vind de foto's steeds weer een verrassende kijk brengen op natuur, inwoners en omgeving. Deze keer kon ik niet nalaten uw foto op p. 12 uit het nummer te scheuren en het in confrontatie te brengen met een schilderij van de kunstenaar Léon Spilliaert waarvan ik als experte het werk bestudeer en opneem in een beredeneerde catalogus. Als ik uw foto en het beeld van zijn werk (in 1935 geschilderd) onder elkaar plaats dan is dit toch geen toeval dat alles in de compositie zojuist klopt: kadrering, bomenrijen, weg, perspectief doorkijk...!! Kan u mijn nieuwsgierigheid beantwoorden en mij vertellen waar u precies de opname heeft gemaakt ??? Dit zou mij toelaten de wat algemene titel van het werk van Spilliaert: Dreef met bomen, nauwkeuriger te omschrijven. 

Dr. A. Adriaens-Pannier, Kraainem


 

Ik ben erg geïnteresseerd in de RandKrant, doch merk dat het blijkbaar niet mogelijk is om per post een abonnement te nemen? Klopt dat of is er toch een mogelijkheid?

V. Mees, Antwerpen


 

Met heel veel herkenning las ik in het maartnummer van RandKrant het artikel over stadsenclaves. 30 jaar werkte ik als thuisverpleegkundige in Haren (en Diegem) en hoorde ik dagelijks over het wel en wee, het reilen en zeilen in dit kleine dorp in de stad. Oudere bewoners vertelden me vaak  over de teloorgang van hun geliefde dorp waar het lawaai van vliegtuigen en treinen hun zo alledaags was en niet stoorde (terwijl ik zelf opkeek bij het zien en horen van de laagvliegende vliegtuigen). Met eigen ogen zag ik hoe Haren in 30 jaar veranderde van een rustig dorp met Nederlandstalige bevolking in een gemeenschap waar enkel de oudere uitstervende Nederlandstaligen vervangen worden door een mengelmoes van Frans en anderstaligen die helemaal geen binding hebben met dit dorp. Het dorpsgevoel van -iedereen kent iedereen- zag ik  snel verminderen en is met uitsterven bedreigd. Spijtig. De aangename dorpsmentaliteit en gastvrijheid die er 30 jaar geleden nog helemaal aanwezig was is nu ver te zoeken. Ik vind het artikel zeer waarheidsgetrouw gebracht en prachtig verwoord!!!!

M. Dillen, Humbeek


 

Proficiat voor uw column Mijn Gedacht in de laatste RandKrant! Ik zou nooit zo kernachtig mijn mening over het hele coronagezaag hebben kunnen verwoorden. Mij stoort het enorm, net als u, dat er meer en meer zogezegde slachtoffers van de coronamaatregelen in de schijnwerpers worden gezet. Let wel, met uiting geven aan je frustratie is in principe niets mis, het lucht op en informeert over hoe sommigen het met de toestand moeilijk hebben. Maar om dan systematisch te eisen dat er drastisch versoepeld moet worden, terwijl de besmettingscijfers terug de hoogte in schieten, dat is toch te gek voor woorden? Het doet deugd te mogen lezen dat ik niet de enige ben die het daarvan flink op de heupen begint te krijgen! Waarvoor mijn oprechte dank.

M. Blockx, Overijse


 

Awel, dat is nu ne keer een artikel waar ik me 100% goed bij voel. Die mens heeft het begrepen! (en check zijne naam: Tom Peeters!) En hij laat het klinken of ik er ook zelf iets van begrepen heb. Deze Westvlaamse Limburger woont in Meise dus. Kijk maar: topartikel!!!

K . Michiels (muzikant), Meise


 

Bravo pour les traductions dans votre journal. Je vous félicite pour votre ouverture d’esprit. Continuez... Thank you. Danke schön. Merci. Bedankt

H. HerbecqWil jij ook reageren? Dat kan!


Schrijf ons:

Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

Mail ons:

randkrant@derand.be

Laat een reactie achter: