01 okt '22

Afrit Koningslo

1057
door Herman Dierickx
Als je vanuit Vilvoorde vlot op de Ring richting Groot-Bijgaarden wil geraken ligt het voor de hand om de oprit Koningslo te nemen. Daar zijn al een hele tijd immense werken aan de gang die er moeten voor zorgen dat de doorstroming van auto’s en fietsers in de toekomst vlotter gaat.

Met de fiets is er tijdens de werken geen doorkomen aan en is een plaatselijke omleiding voorzien. Op termijn rij je gewoon over de immense fietsersbrug die je als het ware boven de spaghetti van straten en wegen laat uitrijden. We zijn heel benieuwd hoe dat zal lopen.

De omvang van de werken is gigantisch. We gingen te voet de locatie bekijken. Dat gaf een bijzonder beeld van de situatie. Ongelooflijk hoeveel mensen hier aan het werk zijn, ongelooflijk hoe het verkeer zijn weg vindt in al die omleidingen. Eén goede raad: ga er zelf niet naartoe,  want om deze heksenketel goed door te komen heb je meer dan veel geluk nodig.

Vanaf de zijlijn was het fijn praten met enkele mensen ter plaatse, maar in het hart van de werken geraak je niet. Dat is maar goed ook, want je gelooft je ogen niet als je deze mierenhoop in volle activiteit bezig ziet.

De hele noorderring ondergaat de komende jaren een metamorfose. Vooraleer alles klaar zal zijn, zijn we minstens tien jaar verder. Tot dan zullen we niet gespaard blijven van veel ongemakken. Daarna zou alles op wieltjes moeten lopen. Althans, zo wordt gezegd. Misschien maken we het nog samen mee?