10 jun '17

Varen, varen,
al over de baren

3592
door Tine De Wilde
Genoeg Frozen. Bij de zomer past beter deze tropische tegenhanger van dezelfde makers. In de zonnige animatiefilm Vaiana is het ijs gesmolten tot weidse oceanen. Daarin is de hoofdrol weggelegd voor het kleine maar avontuurlijke meisje Vaiana, dat samen met haar huishaan Heihei het ruime sop kiest.

Net zoals haar voorvaderen die ooit op ontdekkingsreis trokken naar de eilanden in de Stille Oceaan. Van haar vader mag ze eerst niet, maar als hun eiland onvruchtbaar dreigt te worden, vertrekt Vaiana op een missie. Ze zoekt en vindt daarvoor de hulp van de zachte en nogal wispelturige beer van een halfgod Maui en zijn magische vishaak, maar moet toch vooral bij zichzelf te rade om de bedreigingen van de monsterkrab Tamatoa en de lavagod Te Ka af te wenden.

Alle vertrouwde ingrediënten zijn aanwezig in deze Disneyprent, die dankbaar gebruik maakt van de exotiek en de mythologische verhalen uit deze uithoek van de wereld. In de Vlaamse versie doet Laura Tesoro de stemvertolking voor Vaiana, en Sean Dhondt – ongetwijfeld omwille van zijn ervaring met tattoos – die van Maui.


ZO • 10 JUN • 14.00
VAIANA
familiefilm
Kraainem, GC de Lijsterbes, 02 721 28 06, tickets