01 feb '22

Andere plek,
zelfde service

1402
door Herman Dierickx
Het lijkt wel alsof we nooit meer af geraken van die coronaperikelen. Daardoor blijven de vaccinatiecentra onverminderd verder werken. Zo ook in Vilvoorde, waar het centrum verhuisd is van het cultureel centrum Het Bolwerk naar de gebouwen aan de Schaarbeeklei 198.

Ik was benieuwd hoe het er nu zou aan toe gaan, in de kerstweek nog wel.

En ja hoor, het was opnieuw raak. Veel supervriendelijke vrijwilligers, een perfecte organisatie, opvallend veel ‘patiënten’ van allerlei slag en pluimage. Mooi om zien hoe zo’n zware logistieke operatie alweer feilloos verloopt. Tijdens de korte wachttijden tussen de verschillende etappes was het fijn keuvelen met de nog steeds supergemotiveerde en op het eerste zicht meestal gepensioneerde vrijwilligers. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk, geen moeite is hen te veel om iedereen wegwijs te maken in deze indrukwekkende mierenhoop.

Hoopvol is ook dat bijna iedereen te voet of met de fiets naar het vaccinatiecentrum komt. Speciaal voor deze gelegenheid staan er fietsrekken opgesteld zodat je hem makkelijk kunt parkeren. Op de website van het centrum is duidelijk uitgelegd hoe je er best te voet of met de fiets kunt geraken. Alleen het overzichtskaartje mocht wat groter en scherper. Verder niets dan lof om mensen te overhalen de auto thuis te laten. Er is dus aan alles en iedereen gedacht. Een mens zou van minder ontroerd worden. Met dank aan alle medewerkers.