12 mei '17

Hoofd vol mist

3408
door Lene Van Langenhove
Het praatcafé dementie brengt personen met dementie, hun familieleden en vrienden samen om te spreken over het leven met dementie. Op 12 mei brengt Kristel Vranken er een gevoelige monoloog over het onderwerp.

We hopen allemaal dat we het nooit van dichtbij moeten meemaken, maar de cijfers liegen er niet om: de kans is 1 op 5 dat iemand in zijn leven dementie krijgt. Drie keer zoveel mensen zijn erbij betrokken, vaak is het de familie die instaat voor de verzorging. Het blijft een vreemde ziekte, want het gaat niet enkel om geheugenverlies, ook de stemming en persoonlijkheid kunnen veranderen.

Actrice Kristel Vranken wou over dit actuele onderwerp een toegankelijke, herkenbare monoloog brengen. Hiervoor baseerde zij zich op Het Vergeetboek van Kees Opmeer en Vlinderpark Alzheimer van Johan Van Oers. Op de scène verweeft ze twee stemmen: de kleindochter die haar oma zachtjes aan ziet aftakelen en de oma wiens hoofd steeds meer toeslibt. Muzikant Stefaan Daems brengt met zijn saxofoonspel af en toe rust, maar verstevigt ook de gevoelige momenten.
 

VR • 12 MEI • 20.00
HOOFD VOL MIST
Mozaïek, praatcafé dementie
Jezus-Eik, GC de Bosuil, 02 657 31 79, tickets