24 mei '17

Voor het eerst naar school

2887
door Joris Herpol
De provincie Vlaams-Brabant lanceert de anderstalige infogids Voor het eerst naar school. ‘Het doel is om anderstalige ouders wegwijs te maken in het kleuter- en lager onderwijs in Vlaams-Brabant’, zegt gedeputeerde voor het Vlaams Karakter, Tom Dehaene (CD&V).

‘De gids is overzichtelijk gestructureerd en toegankelijk geschreven in eenvoudig Nederlands met ondersteunende foto’s. Anderstalige ouders met kleine kinderen krijgen hierin een antwoord op heel wat vragen, zoals bijvoorbeeld hoe ze hun kind moeten inschrijven, vanaf wanneer er schoolplicht is, wat ze allemaal moeten weten als hun kind naar school gaat.’

Het boekje geeft uitleg over wat er precies gratis is en waarvoor geld gevraagd kan worden en maakt duidelijk waar ouders terecht kunnen als ze de schoolfactuur niet kunnen betalen. Daarnaast zijn er ook praktische zaken in uitgelegd zoals vakantieperiodes, het verloop van een schooldag en het oudercontact. Het boekje stimuleert ouders om hun kind extra kansen te geven om Nederlands te oefenen.

infoVoor het eerst naar school: infogids voor anderstalige ouders

REAGEREN

Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels.