18 dec '19

De bijbel van de
Amerikaanse pop

2608
door Nathalie Dirix
De Golden Glows is een Antwerps akoestisch trio. Het eerste wat bij hun muziek opvalt, zijn de pure klanken uit vervlogen tijden. Zij slagen erin de sound van het verleden opnieuw tot leven te wekken.

Dat bewezen ze al met hun debuut Songbook from the 20’s, een live show met jazz, folk en country nummers die je gedurende twee uur naar het Amerika van de jaren 20 meevoert.

Vandaag weten ze hun publiek opnieuw te betoveren met The Songbook of Harry Smith. Het zijn legendarische songs die in de jaren 60 door Harry Smith werden geselecteerd. Smith was een beeldend kunstenaar, experimenteel filmregisseur, mysticus en bohémien, misschien niet zo gekend maar door grootheden als Bob Dylan en Nick Cave heel gewaardeerd. En terecht, want met de jaren werd zijn selectie zowat de bijbel van de Amerikaanse pop. Die American Gothic Songs vertolken de Golden Glows met zoveel naturel dat je er zelfs niet bij stilstaat dat het stokoude nummers zijn. Met hun zuivere, pretentieloze klanken slagen zij erin een warme gloed op te wekken. Een gevoel dat ook na hun optreden nog even blijft nazinderen. 

DO · 18 DEC · 20.30
The Songbook of Harry Smith
The Golden Glows
Vilvoorde, CC Het Bolwerk, 02 255 46 90