01 dec '17

Duurzaam pendelen

1994
door Tina Deneyer
De Vlaamse regering geeft bedrijven die werk maken van duurzaam woon-werkverkeer een financieel duwtje in de rug. Werkgevers en overheden die initiatieven uitwerken om mensen uit hun auto te halen, krijgen steun uit het zogenoemde Pendelfonds.

In Vlaams-Brabant gaat het om meer dan een half miljoen euro. ‘We investeren in harde argumenten die chauffeurs bekeren tot een van de alternatieven voor de auto’, zegt minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

Drie bedrijven uit de Vlaamse Rand krijgen een deel van de koek. Deloitte Services & Investments in Zaventem koopt onder meer 7 e-bikes, 200 plooifietsen en bijhorende fietshelmen aan en krijgt daarvoor 200.000 euro uit het Pendelfonds. Het AZ Jan Portaels in Vilvoorde en Caterpillar in Grimbergen halen voor hun project respectievelijk 95.000 euro en 24.000 euro binnen.

‘Elk bedrijf kiest een eigen aanpak, maar iedereen heeft hetzelfde doel: het woon-werkverkeer duurzamer maken’, stelt de minister. ‘Door alternatieven slim te combineren, bereik je jouw werk in veel gevallen sneller en vlotter.’

REAGEREN

Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels.