01 jun '19

 Zomers kunstenlandschap

2230
door Michaël Bellon
Waar kan je deze en de komende maanden naartoe met de kinderen? Voor juni kunnen we jou alvast het evenement 'SuperVliegSuperMouche' aanraden. Na zeven eerdere succesvolle edities is dit festival in het Park van Vorst een klassieker geworden.

Meer dan dertig Brusselse organisaties presenteren in openlucht  en in tentjes acrobatie, muziek, theater, beeldende kunst en magie voor kleuters en lagere schoolkinderen. De toegang tot dit milieubewuste festival is gratis, het gros van het programma is woordloos of tweetalig, picknicken mag, en met de Superbuvette is er ook een fairtradebar. 

In juli en augustus kunnen kinderen tussen 5 en 12 jaar zelf aan de slag. Westrand in Dilbeek organiseert in de zomermaanden tal van workshops onder de noemer Kleine Bruegels voor verschillende leeftijdscategorieën (5 tot 8, 9 tot 12 en 5 tot 12 jaar). Die hebben allemaal een link met het leven en werk van Pieter Bruegel en worden gegeven door professionele begeleiders. Zowel wie geïnteresseerd is in beeldende kunst, illustratie, dans, spelen als in filosofie, vindt er zijn gading.

8 EN 9 JUN  • 12.00
SuperVliegSuperMouche
Brussel, park van Vorst, www.supervliegsupermouche.be

JUL & AUG
Kleine Bruegels workshops
Dilbeek, CC Westrand, 02 466 20 30