29 mei '15

De keuze van... Mark De Maeyer (GC de Moelie)

4299
door Mark De Maeyer
Ik heb al vele fantastische voorstellingen in allerlei genres bijgewoond. Als gepassioneerd drummer zag ik in 1990 TOTO aan het werk met de legendarische drummer Jeff Porcaro. Wat een charisma en uitstraling!

In de keuze geven programmatoren van de culturele centra in de Rand en Brussel aan naar welke voorstelling uit het eigen centrum en een ander centrum in de Rand of Brussel ze dit seizoen uitkijken, alsook hun all-time favorite. 

Mark DE MAEYER (centrumverantwoordelijke GC de Moelie in Linkebeek)

Zowat alle vormen van kunst kunnen mij boeien, zolang ze maar echt en bezield zijn. Muziek geniet echter mijn absolute voorkeur.

Wat mij het komende seizoen in de Moelie het meest aanspreekt, is de hommage die Patrick Riguelle op 14 januari 2016 brengt aan Jacques Brel. Een groep klasse muzikanten die songs van een rasartiest vertolkt: dat wordt kippenvel. Ook Helpende handen van Veerle Malschaert en Tania Poppe is een voorstelling waar ik naar uitkijk. Malschaert kan zich als geen ander smijten op een podium.

Het concert van Jef Neve op 20 januari 2016 in de Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode is volgens mij meer dan de moeite waard.

Een all-time favorite aanduiden, is moeilijk. Ik heb al vele fantastische voorstellingen in allerlei genres bijgewoond. Als gepassioneerd drummer zag ik in 1990 TOTO aan het werk met de legendarische drummer Jeff Porcaro. Wat een charisma en uitstraling!