11 sep '17

Het kind in
Tuymans, Fabre en Panamarenko

2938
door Michaël Bellon
In de tentoonstelling Inspiratie vinden kinderen automatisch aansluiting bij leven en werk van Fabre, Tuymans en Panamarenko, drie giganten van de Belgische hedendaagse kunst.

Wist je dat de wereldberoemde Belgische kunstenaar Jan Fabre als kind zijn broer Emile verloor en daarom meestal alleen speelde? Zijn laboratorium De neus in de tuin van zijn ouders werd zijn leefwereld. Als insecten nu een belangrijke rol spelen in zijn werk, dan heeft dat zeker met die uren in de tuin te maken.

En wist je dat schilder Luc Tuymans op zijn zesde een wedstrijd krijttekenen won? Het bepaalde zijn toekomst, die ook sterk beïnvloed werd door het oorlogsverleden van zijn familie.

Wist je ten slotte dat Panamarenko voor de constructie van zijn vlieg- en vaarmachines terecht kon bij zijn vader, die scheepselektricien was in de Antwerpse haven?

In de tentoonstelling Inspiratie vinden kinderen automatisch aansluiting bij leven en werk van deze drie giganten van de Belgische hedendaagse kunst. De makers, de specialisten ter zake van Rasa, speuren naar de inspiratiebronnen die de kunstenaars voedden toen ze dezelfde leeftijd hadden als de bezoekers.


11 TOT 24 SEP
INSPIRATIE (+8j)
Rasa
Dilbeek, CC Westrand,
02 466 20 30, tickets & info