17 dec '13

De keuze van... Sergio Servellon (FeliXart Museum)

7596
door Sergio Servellon
Ik ben trots op onze lopende retrospectieve van het oeuvre van Michel Seuphor. 36 jaar geleden organiseerden het Centre Pompidou in Parijs en het Gemeentemuseum in Den Haag deze belangrijke museale retrospectieve. Vlaanderen ontbrak toen. Het is bijzonder dat we dit nu kunnen tonen.

In de keuze geven programmatoren van culturele centra en musea in de Rand en Brussel aan naar welke voorstelling of expositie uit het eigen centrum en een ander centrum in de Rand of Brussel ze dit seizoen uitkijken, alsook hun all-time favorite.  

Sergio SERVELLON (FeliXart Museum Drogenbos)

Ik ben trots op onze lopende retrospectieve van het oeuvre van Michel Seuphor. 36 jaar geleden organiseerden het Centre Pompidou in Parijs en het Gemeentemuseum in Den Haag deze belangrijke museale retrospectieve. Vlaanderen ontbrak toen. Het is bijzonder dat we dit nu kunnen tonen. Met deze prestigieuze tentoonstelling ronden we een internationale triptiek uit deze periode af, na Grenoble 1927 en Jan Yoors. Dat is een fameuze prestatie voor het kleine team van het FeliXart Museum.

De tentoonstelling Henry Van de Velde. Passie - Functie - Schoonheid in het KMKG in Brussel (tot 12 januari) is een mooie ode aan een van de belangrijkste designers van België. Het bevat verschillende topwerken die je zeker gezien moet hebben. Ik kijk ook uit naar de tentoonstelling in twee delen over de tekeningen en collages van Paul Joostens (foto) die in 2014 in Mu.Zee in Oostende te zien zal zijn. 

Een all-time favorite vind ik heel moeilijk. Kunst is al heel mijn leven mijn hobby en werk. Ik ben zo vergroeid met alle facetten van het tentoonstellen dat ik een expo anders beleef dan een gewone bezoeker. In 2013 heb ik in ieder geval genoten van Impressionism, Fashion & Modernity in het Metropolitan Museum in New York. Absolute top.

Het volledige programma van FeliXart op: www.felixart.org