16 aug '14

Onderwijs onder druk

6073
door RK
Door de toename van de bevolking en het capaciteitstekort in de Brusselse scholen krijgen ook de scholen in de Rand het de volgende jaren moeilijk om alle kinderen een plaats te geven.

Door de toename van de bevolking en het capaciteitstekort in de Brusselse scholen krijgen ook de scholen in de Rand het de volgende jaren moeilijk om alle kinderen een plaats te geven. De Vlaamse Regering maakte vorig jaar extra middelen vrij voor uitbreiding, maar daarmee is het plaatsgebrek niet opgelost.

De Vlaamse Regering gaf extra middelen voor de uitbreiding van scholen in Vilvoorde (5 miljoen euro), Asse (5 miljoen euro) en Grimbergen (3 miljoen euro); drie gemeenten waar de nood het hoogst is. Wat deden deze gemeenten met dat geld en is dat genoeg? In het artikel Onderwijs in Rand staat onder druk. Plaats tekort laten we de drie schepenen van Onderwijs aan het woord en ook directrice Rina Vanderstappen van het Heilig Hartcollege in Wezembeek-Oppem, een school die de laatste jaren wordt geconfronteerd met kamperende ouders.

Lees het volledige artikel in RandKrant van september 2014.