01 nov '17

De kracht van de natuur

3007
door Nathalie Dirix
Foto’s waarin je de natuur nog echt kan voelen. Waarin de natuur zich in al haar rauwheid en schoonheid onthult. Zijn dat het soort foto’s die iets met je doen? Dan wil je misschien tijd maken voor de expo Wolf waarin de zwart-wit foto’s van Frederik Buyckx het pure natuurgevoel weten op te roepen.

Buyckx is niet van de minste. In 2013 werd zijn werk bekroond met de World Press Photo Award. Dit jaar werd hij uitgeroepen tot Photographer of the Year bij de Sony World Photography Awards. De inspanning en toewijding waarmee hij de kracht van de natuur weet vast te leggen, krijgt steeds meer erkenning.

Hoe kijkt deze fotograaf zelf naar zijn werk? ‘Mijn beelden vertellen vooral wat ik tijdens mijn persoonlijke zoektocht in die afgelegen natuurgebieden ontdek. Ik hou ervan om naar desolate plaatsen te trekken en daar samen met lokale volkeren een eenvoudig leven te leiden. De kracht van de natuur, de innerlijke rust en de weldaad van een franjeloos bestaan; dat mag en kan ik er telkens ervaren. Het is een ervaring die me als mens rijker maakt en die ik via mijn foto’s wil delen’, zegt Buyckx.


TOT 26 NOV
WOLF 
Frederik Buyckx
Dilbeek, Nationale 8 Gallery, www.nationale8gallery.be