03 sep '17

Draken en konijntjes
lezen ons ook

2496
door Ingrid Laporte
Op zondag 3 september kunnen we tijdens het Gordelfestival weer met zijn allen gaan fietsen en wandelen in de groene omgeving van Brussel. Breng tussendoor in het trefpunt Provinciedomein Huizingen gerust eens een bezoekje aan de stand van RandKrant.

Illustrator Jurgen Walschot groeide op in Alsemberg, studeerde aan Sint-Lukas Gent en koos voor een huis met tuin in Sint-Genesius-Rode. Bij mooi weer fietst Walschot graag naar zijn werk in Brussel. ‘Ik rijd door Linkebeek en Drogenbos, tot aan het kanaal. Vaak eet ik aan het water mijn boterhammen op, ik schets wat en rijd dan weer verder.’

Speciaal voor 3 september, dag van de Gordelfietsklassieker, kwamen een stoere draak en een schattig konijn uit zijn pen gekropen. Beide lezen zelfs RandKrant. Twee zwarte inkttattoo’s, maar dan wel een kinderversie: ze kleven op je arm. De jongens en meisjes die er een willen, vinden ons in het domein van Huizingen, aan de inschrijfzone. En als ze extra suiker nodig hebben om voort te gordelen, hebben we watermeloen-, druif- en oranjebloesemsnoepjes.


ZO • 3 SEP • 8.00
GORDELFESTIVAL
Huizingen, stand RandKrant, www.gordelfestival.be